Voor de bakker
Door heel Nederland telen we diverse rassen. Deze analyseren we en maken hier verschillende melanges van met een hoge bakkwaliteit. Over de melanges kunnen we alles vertellen omdat het van een volledig transparante keten komt. We maken bloem en meel. Nu nog voornamelijk van tarwerassen, maar kijken ook naar andere graansoorten.
Onze producten
Goed brood begint bij het graan. Het ras, de grond, de manier van telen en malen. Bij het Graanschap halen we het maximale uit het graan om als bakker het verschil en impact te maken.
Alleen een gezonde bodem geeft nog generatieslang goed bakgraan
50% minder CO2
In de basis telen we biologisch en zetten continue stappen om onze impact te vergroten. Alles om de bodemkwaliteit en de biodiversiteit te verbeteren. De milieu-impact die we maken, meten we ieder jaar. Ten opzichte van conventioneel graan stoten we de helft minder CO2 uit en is er sprake van twee derde minder ecotoxiteit in de bodem.
Interesse?
Wil je als bakker aan de slag met onze meel en bloem? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact op.
Bakkers kunnen zich ook inschrijven voor een stuk land dat we op naam inzaaien komend teeltseizoen.