Veelgestelde vragen

Waarmee kunnen we je helpen?

Ons brood

Hoe vers is jullie brood?

Wij bakken ons brood elke dag vers en we bakken de hele dag door, waardoor er ook om 13.00 nog warme broden uit de oven komen.

Wat zit er precies in jullie brood?

We bereiden ons brood met 100% Nederlands en biologisch meel en bloem, ons eigen (zuur)desem, water, zeezout. Wanneer het deeg niet helemaal lekker in z’n vel zit, krijgt het een klein beetje vitamine C voor een betere weerstand.

Hoe lang blijft het brood goed?

Nadat je het bij ons gekocht hebt, blijft het nog zo’n 3 tot 4 dagen lekker en daarna is het ideaal om te toasten.

Kan ik het brood invriezen?

Jazeker, je kunt onze broden zowel gesneden als in z’n geheel invriezen. Omdat we geen extra toevoegingen doen aan het brood voelt dit na het vriesproces wat stugger aan. Onze gouden tip: bak het ontdooide hele brood 15 minuten op 200C in de oven of rooster de sneetjes roosteren. 

Hoe kan ik langer genieten van mijn brood?
  1. Koop een ongesneden brood! Dit blijft veel langer vers, en het is bovendien erg lekker en leuk om zelf je boterhammen te snijden.
  2. Snij bij thuiskomst plakken van het brood en vries het in de papieren broodzak in waar het brood in verpakt wordt. Het brood blijft maximaal drie weken goed. Zo kun je het brood per snee ontdooien, even toasten en heb je elke dag lekker vers brood.
  3. Ongesneden brood kun je heel goed even afbakken in de oven. Maak het brood een beetje nat, schuif het 5 minuten in een hete (200 °C) oven en het brood heeft weer een lekkere krokante korst.
  4. Is het brood bij thuiskomst nog warm? Dan is het slim om de zak nog even een beetje open te laten zodat de condens niet in de zak blijft zitten.
Waarom verkopen jullie het brood alleen ongesneden?

Hierdoor blijft het langer vers en kun je er zo lang mogelijk van genieten. Gesneden brood droogt veel sneller uit.

Ons meel

Waar komt het meel vandaan?

De tarwe voor ons meel verbouwen we in Nederland, in regio Schokland. Dat ligt in de Noordoostpolder.

Wat voor ras telen jullie?

Onze tarwe is een mix van 5 tarwesoorten. Deze mix wordt zonder noemenswaardige selectie van de mens in stand gehouden en past zich aan aan zijn groei- en leefomgeving.

 

Wat zit er in jullie meel?

Ons meel bestaat uit 100% nederlandse en biologische tarwe die wordt gemalen op molenstenen. Voor het volkorenmeel gebruiken we de hele korrel. Voor de bloem zeven we de grovere zemeldelen eruit. Toch is onze bloem niet helemaal wit. De kiem en kleine stukjes zemel zitten er nog in. Deze zorgen voor een romig witte kleur en een extra volle smaak.

 

Onze bakkerij

Wat zijn jullie openingstijden?
Donderdag tot en met zaterdag van 9:00 – 15:00 uur.
Zijn jullie ook open als De Groene Afslag dicht is?

Ja, wij hanteren onze eigen openingstijden.

Online brood bestellen

Waarom zou ik brood bestellen?
Dan weet je zeker dat je niet misgrijpt. Bovendien draag je dan samen met ons bij aan minder verspilling.
Moet ik gelijk afrekenen als ik brood bestel?
Ja je rekent gelijk af, heel eenvoudig via Ideal.
Hoever van te voren moet ik het brood bestellen?

Als je het brood vandaag bestelt, ligt het de dag daarna voor je klaar op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Brood ophalen

Wanneer kan ik brood komen ophalen?

Op de dagen dat we open zijn: op donderdag, vrijdag of zaterdag.

Waar kan ik het brood ophalen?

Bij één van onze afhaalpunten. Op dit moment zijn dat ons broodlab op de Amersfoortsestraatweg 117 in Laren en De Pindakaaswinkel in Hilversum. Binnenkort volgen er meer.

Wat als ik het brood niet kan afhalen?

Dan bewaren we het brood nog een dag langer voor je.

Doorverkoop

Kan ik broden verkopen aan mijn eigen klanten?

Ja dat kan! Je kunt je aanmelden als afhaalpunt. Neem contact met ons op over wat dat precies betekent.

Het Graanschap

Waanzinnig lekker brood van 100% Nederlands graan. Voor een gezonde bodem en meer biodiversiteit.